SUV-ul electric de la Skoda urmeaza sa apara pe piata anul viitor. La baza sa urmeaza sa fie conceptul Skoda Vision iV, pe care vi l-am prezentat recent. Modelul de serie urmeaza sa fie comercializat cu doua versiuni de motorizare si trei de baterii. Cea mai generoasa la capitolul din urma, scriu colegii de la Autocar, va avea o autonomie de 480 de kilometri.

Detaliile despre versiunea de productie a conceptului prezentat la Geneva au fost furnizate de Bernhard Maier. Asadar, informatii de la cea mai importanta sursa, fiind vorba despre CEO-ul marcii din Cehia.

SUV-ul electric Skoda, aceeasi strategie cu ID.3

Potrivit Autocar, la lansare vor exista doua versiuni de baterie, intre care si cea de baza de 49 kWh. Practic este o strategie similara cu aceea avuta de Volkswagen in cazul lui ID.3. Celelalte doua variante dee acumulatori sunt 60 kWh si 82 KWh. Cel mai mare urmeaza sa ofere autonomia amintita, de 480 km in ciclul WLTP.

Asa cum spuneam, si in ceea ce priveste motoarele clientii vor avea de unde sa aleaga. Varianta de baza va avea tractiune pe o singura punte, gratie unui motor amplasat pe puntea spate. Vor exista insa si altele, cu doua unitati, cate una pe fiecare punti. Evident, v-ati dat seama, astfel masina va oferi tractiune integrala.

SUV-ul electric de la Skoda, autonomie de pana la 480 km Skoda-Vision-iV-1024x576Numele nu a fost inca ales

Oficialul Skoda a precizat ca nu exista inca un nume. Exista insa o certitudine si din acest punct de vedere. Gama de masini electrice a marcii de la Mlada Boleslav urmeaza sa fie identificata prin prezenta sufixului iV folosit deja de concept. Caci, asa cum aminteam si la momentul prezentarii acestuia, SUV-ul bazat pe platforma MEB este doar primul dintr-o serie de modele cu emisii zero.

Iar pentru cei care au apreciat designul versiunii prezentate la Geneva, venim cu o veste buna. Varianta de serie va pastra designul partii frontale. Mai exact grila cu bare verticale si banda orizontala luminoasa care conecteaza farurile Matrix LED cu grila. Pentru moment aceasta este singura certitudine la acest capitol, insa, cu siguranta, pana la momentul lansarii, vom avea noi detalii. Si, de ce nu?, poate chiar o varianta pre-productie in perioada Salonului Auto de la Frankfurt, din toamna.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.