SUV & Pickup News are o multime de subiecte si astazi. Nu este de mirare. Urmeaza o perioada plina de incertitudini, insa companiile trebuie sa actioneze. Perioada de lockdown si schimbarile induse de pandemie impun reactii. Produse si servicii menite capabile sa duca businessul mai departe.

Land Rover SVR a iesit la teste

Land Rover Special Vehicle Operations pregateste versiunea Defender SVR care urmeaza sa apara, scrie presa engleza, pana la finele lui 2021. Etrierele rosii ale franelor si noua evacuare cu patru terminatii sunt elementele au dat de gol prototipul testat. Supozitiile jurnalistilor britanici au fost confirmate de faptul ca era dotat cu un 5.0 V8. Versiunea supraalimentata folosita de Range Rover Sport SVR si Range Rover SVAutobiography.

SUV & Pickup news: Se incing motoarele SUV-Pickup_Defender-SVR-1-1024x577

AutoExpress scrie ca Land Rover Defender SVR ar putea sa fie ultimul model care foloseste motorul produs in fabrica Ford de la Bridgend. Uzina care urmeaza sa fie, de altfel, inchisa. Si ca, in acest caz, unitatea va oferi peste 500 CP.

SUV & Pickup news: Se incing motoarele SUV-Pickup-Defender-SVR_2-1024x577

Tot jurnalistii britanici vorbesc si despre faptul ca platforma noului Defender este potrivita pentru un model de performanta. Si ca nu este exclus ca noul sistem Terrain Response 2 sa includa in cazul lui Defender SVR si un mod track. Chiar daca modelul va pune accent pe capabilitatile off-road. In plus, chiar daca versiunea cu 3 usi, Defender 90, se preteaza si ea la un tratament SVR, doar Defender 110 va beneficia de acesta.

Audi RS Q3 Sportback a ajuns in Romania, iar ABT vine deja cu upgrade

Audi RS Q3 Sportback se poate comanda si in Romania cu un pret de pornire de 65.180 de euro. Modelul beneficiaza de un motor 2.5 cu cinci cilindri care ofera 400 CP la 5.850 rpm si un cuplu maxim de 480 Nm la 1.950 rpm. Modelul are o transmisie automata cu 7 rapoarte si tractiune integrala quattro.

De precizat ca tunerul german ABT Sportsline ofera deja un pachet de performanta pentru acest model. Gratie AEC (ABT Engine Control), motorul castiga 40 de cai putere și tot atatia Nm. Sprintul 0-100 km/h se face in 4.3 secunde, cu 0.2 mai repede decat versiunea standard. Viteza maxima este acum 285 km/h fata de 280 km/h. Nu lipsesc, in stilul ABT Sportsline propune mai multe versiuni de jante cu dimensiuni de 20 sau 21 de inch.

SUV & Pickup news: Se incing motoarele SUV-Pickup-Audi-RS-Q3-Sportback-1024x614

SUV & Pickup News pe scurt
  • MINI Countryman este supus unor teste intensive. Chiar daca este camuflat, se poate observa ca din punct de vedere al liniilor se indreapta catre ceea ce ofera noul MINI Clubman. Bara de protectie fata/spate modificate, noi jante de aliaj, alte lumini LED si stopuri Union Flag. Iar la interior sunt asteptate mai multe echipamente standard. Intre acestea, lumini ambientale customizabile si un sistem de infotainment cu ecran de 6.5 inch.

SUV & Pickup news: Se incing motoarele SUV-Pickup_Mini-Countryman-1024x577

  • Nissan va inchide fabrica din Barcelona. In plus, cea de la Sunderland va avea doar doua schimburi si se va concentra exclusiv pe modele SUV. De altfel, marca va avea un nou rol in cadrul Aliantei. Astfel, potrivit Reuters, urmeaza sa fie marca principala in domeniul SUV-urilor crossover. Acestea ar urma sa aiba versiuni pe benzina, PHEV si 100% electric. In gama ar urma sa ramana Qashqai, Juke, X-Trail si Ariya. In schimb se pare ca se va renunta, pe Batranul Continent, la modelele Nissan Z, GT-R, dar si la pickup-ul Navara.
SUV & Pickup „Electro” News 
  • Toyota a prezentat in SUA crossoverul Venza, plasat intre RAV4 si Highlander. Modelul are la baza platforma modulară GA-K, ca si Toyota Camry si noul RAV4. El este oferit americanilor cu o singură unitate de propulsie hibrida de 222 CP, dar in combinatie cu un Electronic On-Demand All-Wheel Drive. De precizat ca niponii au prezentat simultan si modelul Sienna. Nu au renuntat la monovolum pentru ca americanii inca isi doresc astfel de modele. In plus, precedenta generatie a fost vreme buna liderul autoritar al pietei.

SUV & Pickup news: Se incing motoarele SUV-Pickup-Toyota-Venza-1024x683

  • Ford a anuntat ca timpul de incarcare al lui Mach-E depaseste asteptarile initiale. Potrivit constructorului, o incarcare de 10 minute la o statie Ionity asigura o autonomie de 120 de kilometri. Valoarea este valabila pentru modelul cu tractiune spate.
  • Electrek afirma, pe baza unor surse, ca modelul pickup Tesla Cybertruck se va produce langa Austin. Modelul care urmeaza sa fie realizat de la finele lui 2021 ar beneficia de o facilitate de productie complet noua. Tot acolo se va asambla si SUV-ul Model Y pentru piata americana. Versiunea europeana se va produce intr-o noua uzina de langa Berlin.

SUV & Pickup news: Se incing motoarele SUV-Pickup_Tesla-Cybertruck

 

Ai ratat precedentele editii din SUV & Pickup News?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.