SUV nou, compact, de la KIA. Da, este vorba despre Seltos, modelul pe care constructorul il defineste drept sofisticat si sportiv, si pe care l-a anuntat printr-o lunga serie de teasere. Un SUV destinat in special cumparatorilor tineri, fani ai tehnologiei. Si pe care KIA il va construi in Coreea de Sud si India si-l va comercializa incepand cu a doua jumatate a anului.

Seltos este caracterizat de detalii distincte de design, care ofera acestui SUV nou, compact, un aer subtil de sportivitate. Modelul imbina caracteristicile tehnice futuriste, spatiul generos si o gama de functionalitati de siguranta de clasa. Propulsia este asigurata de motoarele Smartstream pe benzina si diesel extrem de eficiente.

SUV nou, sofisticat si sportiv, de la KIA kia-seltos-exterior-red-side-1024x512
Un SUV compact sportiv si sofisticat

Seltos se diferentiaza de rivalii sai gratie designului sofisticat, sportiv. Modelul se remarca prin detalii cum ar fi capota lunga, aspectul puternic al barei frontale si liniile ascutite inserate in caroserie. Grila sportiva ‘tiger nose’ il face usor de recunoscut ca fiind un automobil Kia, dar este usor diferita. Bara din spate, care inglobaza toba de esapament cu efect metalic, accentueaza aspectul sau dinamic.

Seltos este echipat cu faruri si stopuri full LED, inguste si cu un design complex. Si luminile de ceata folosesc tehnologia LED. Modelul dispune de sistemul de aprindere automata a luminilor pe timp de zi si grafica 3D pentru semnalizatoare. SUV-ul este echipat cu jante din aliaj argintii, de 16”, 17” sau 18” (inch). Rotile sunt echipate cu pneuri de inalta aderenta, cu dimensiuni de 205/60 R16, 215/55 R17 sau 235/45 R18.

Un interior futurist caracterizat de materiale de inalta calitate

Interiorul noului SUV Seltos este realizat din materiale de inalta calitate, futuriste. Destinat tinerilor, fani ai tehnologiei, interiorul este caracterizat prin forme ample, fluide si detalii foarte tehnice. Seltos dispune de un sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch si de sistemul ambiental Sound Mood Lighting.

In egala masura este dotat si cu Head-Up Display de 8.0 inch. Acesta proiecteaza discret informatii relevante pe un mic panou de sticla situat deasupra volanului. Sistemul audio premium Bose propune opt boxe.

Gama de motoare Smartstream, pe benzina si diesel

Seltos este echipat cu a treia generatie a gamei de sisteme de propulsie, recent dezvoltata. Toate sistemele sunt proiectate cu tehnologia Smartstream pentru imbunatatirea eficientei consumului de combustibil si emisii scazute.

Acest SUV nou este disponibil cu motorul pe benzina turbo T-GDI de 1.6 litri, care ofera 177 CP si motorul aspirat pe benzina de 2.0 litri, care ofera 149 CP. Motorul diesel de 1.6 litri ofera o putere de 136 CP. Pentru Europa insa ar putea fi comunicate si alte motorizari.

In functie de piata de comercializare, Seltos va fi disponibil cu pana la trei tipuri de transmisie automata. Este vorba despre transmisia automata cu dublu ambreiaj si sapte trepte de viteze (7DCT), transmisia automata cu sase trepte (6AT) si transmisia CVT.

Pentru a imbunatati si mai mult experienta de condus, Seltos este echipat cu sistemul Drive Mode Select. Soferii pot alege intre modurile ‘Normal’, ‘Eco’ si ‘Sport’.

Functionalitati in premiera pe piata in acest segment

Seltos este un SUV nou echipat cu o gama de functionalitati disponibile in premiera pe piata mondiala in acest segment. Sistemul infotainment de 10.25 inch dispune de un pachet complet de tehnologii si functionalitatea avansata split-screen. Aceasta permite afisarea pana la trei aplicatii simultan.

O alta dotare in premiera este sistemul de sunet premium Bose. Apoi, asa cum aminteam, interiorul cabinei este prevazut cu sistemul ambiental Sound Mood Lighting, oferit optional. El emite o lumina usoara din fetele portierelor. Acesta include o suprafata unica cu model 3D pe fetele portierelor. Sistemul Sound Mood Lighting pulseaza pe ritmul muzicii redate de sistemul audio. Si dispune de opt culori personalizabile si sase teme de iluminare a habitaclului.

Seltos ofera, de asemenea, sistemul telematic UVO CONNECT, dezvoltat de Kia. Conectarea se face prin sistemul touchscreen din interiorul automobilului, dar si prin smartphone-urile compatibile. UVO dispune de sistemul Kia Live, oferit prin intermediul ecranului TFT LCD de 10.25 inch situat in centrul plansei de bord. Sistemul utilizeaza propriul card SIM pentru a descarca si actualiza in timp real informatii in timpul calatoriei. Intre acestea informatiile despre trafic, previziunile meteo si punctele de interes aferente rutei alese.

Al doilea element al sistemului UVO este aplicatia UVO App, compatibila cu sitemele de operare Android si IOS. Aplicatia ofera utilizatorilor o gama larga de functii si furnizeaza informatii tip diagnostic despre automobilul lor si despre calatoriile pe care le fac. Sistemul UVO include notificari in cazul furtului automobilului si alerte pentru urmarirea acestuia, notificari in cazul coliziunilor si asistenta de urgenta.

Gama completa de sisteme avansate de siguranta activa

Seltos este echipat cu sase airbag-uri si cu o serie de sisteme electronice de siguranta. Acestea includ in dotarea standard sistemul de stabilitate a vehicului (VSM – Vehicle Stability Management) care include controlul tractiunii si controlul electronic al stabilitatii.

De asemenea, automobilul dispune de sistemul ABS (Anti-lock Braking System), sistemul de control al tractiunii (Traction Control System). Ca si sistemul de asistare la plecarea din rampa si de senzori de parcare fata si spate, pentru asistenta in timpul manevrelor de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.