SUV electric Ford. O informatie pe care o cunoastem de vreme buna. Iata insa ca avem si detalii suplimentare. Potrivit Automotive News, compania a anuntat ca modelul urmeaza sa fie importat din America. Aceeasi sursa precizeaza ca celelelalte modele electrice se vor produce in Europa. Acestea insa urmeaza sa apara in etapa a doua.

Reamintim, Ford a anuntat ca va avea o strategie agresiva de electrificare. Iar aceasta prevede aparitia a 40 de modele de acest tip pana in 2022. Intre acestea, 16 electrice si 24 plug-in hybrid.

Gama europeana in prim-plan

Automotive News scire ca din cele 40 de modele, unele nu vor ajunge in Europa. Pentru moment insa Ford s-a rezumat sa ofere detalii despre cele care se vor comercializa pe Batranul Continent.

Primul model este un SUV electric cu o autonomie de 480 km. Acesta urmeaza sa fie prezentat inca din acest an, insa se va comercializa incepand cu 2020. Iar productia urmeaza sa fie facuta exclusiv in Statele Unite.

Exista insa si alte informatii. Una dintre acestea este legata de colaborarea deja initiata de Ford cu Volkswagen. Or, daca aceasta vizeaza acum vehiculele utilitare, nu este exclusa extinderea acesteia. Iar o directie poate sa fie cea a vehiculelor electrice dezvoltate pe noua platforma MEB.

In paralel, Ford lucreaza la centrul de dezvoltare de la Koln la o gama de modele electrice. Acestea ar urma sa fie produse la o uzina din Europa. Si, potrivit presei internationale, ar urma sa fie lansate in 2021 si 2022. Deocamdata insa locatia uzine nu a fost nominalizata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.