Subaru Crosstrek Desert Racer arata uimitor si are calitati care ii confera sanse sa faca furori la competitiile de tip Baja. Motor 1 ne ofera detaliile.

Daca privesti un model de serie Subaru Crosstrek gandul nu te poate duce decat la un parinte care-si duce copilul la scoala.

Subaru Crosstrek Desert Racer, rege la Baja? subaru-crosstrek-1024x576

Ei bine, lucrurile se schimba dupa interventia celor de la Subaru US. Si merita din plin cromatica tipica folosita de modelele racing ale companiei. Totul respira a pretendent pentru Baja 500.

Subaru Crosstrek Desert Racer, proiect special

In fapt, Desert Racer nu are nimic in comun cu versiunea de serie in afara numelui. Un look de buggy, decorat cu noua imagine racing care a debutat in ianuarie. Apoi roti in exterior, garda la sol mai mare, bullbar.

Sub capota, un 2.5 Boxer, realizat de Quirt Crawford la Crawford Performance. Un propulsor fara turbo care ofera 300 CP. Si-n acest caz un agregat special, pentru ca nu are nimic de-a face cu Crosstrek. Ba mai mult, nici cu vreun alt model Subaru.

„Subaru este recunoascuta pentru succesele in raliuri. Dar trebuie spus ca Subaru a oferit si propulsoare pentru modelele buggy. Telul meu a fost sa arat ca este posibil ca si o unitate fara turbo rezultatele pot sa fie spectaculoase. Imi propun sa concuram la Baja in acest an si sa aratam de ce suntem in stare”, spune Quirt Crawford.

Nu este prima prezenta la Baja 500

Trebuie spus ca nu este prima data cand un model Subaru merge la Baja 500. O alta versiune Subaru Crosstrek Desert Racer a debutat in 2017 si a obtinut un loc secund un an mai tarziu. Si tot in 2018, aceeasi versiune s-a impus la Clasa 5 Unlimited in cel mai lung eveniment rally-raid din America, cursa Las Vegas-Reno, desfasurata pe o distanta de 550 de mile.

Editia din acest an va debuta pe 1 iunie. Dupa participarea la Baja 500, Grabowski Brothers Racing va concura cu acest exemplar la intrecerea Las Vegas-Reno din august, iar apoi la Baja 1000, in noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.