Ranger si Transit, in peste 50 de versiuni custom pentru aventura si overlanding, sunt vedetele standului Ford la SEMA 2019. Evenimentul va debuta in ultima saptamana a acestei luni.

„Piata aftermarket continua sa creasca. In ton cu interesul tot mai mare pentru offroad si overlanding. Ca si, implicit, pentru modelele special pregatite pentru aceste activitati. Iar Ranger si Transit, prin spatiu, capabilitati si flexibilitatea in personalizare, sunt optiuni perfecte. O vor demonstra cele peste 50 de versiuni pe care le expunem anul acesta la SEMA”. Declaratia ii apartine lui  Eric Cin, director global Ford Vehicle Personalization and Accessories.

Sa vedem insa si cateva dintre propuneri.

Tjin Edition Ford Ranger

Designerii Neil si Collin Tjin, tata si fiu, se numara intre cei care au oferit propria viziune pentru Ranger. Iar daca in marea majoritate a cazurilor se merge pe operatiuni de lift, ei vin cu o versiune coborata pentru Ranger.

Ford Ranger Tjin Edition este una dintre putinele versiuni de gen. Si, folosind un kit air suspension este coborata cu 8 inch pe fata si 9 in spate. In ceea ce priveste rotile au colaborat cu JR Wheels and Tires. Care au propus o combinatie de jante custom Rotiform LHR-M cu trei spite de 20 inch si pneuri Falken.

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA Tjin_2019Ranger_RevisedWheels

Motorul 2.3 EcoBoost beneficiaza de upgrade al admisiei Roush Performance. Intre solutiile suplimentare mai amintim protectie Ford Performance pentru diferential si evacuare. intercooler RPG sau frane Baer cu etrieri cu sase pistoane si discuri de 14 inch.

Stilistic vorbind s-au folosit overfendere si grila cu lumini LED triunghiulare de la RTR, vopsea BASF aplicata de specialistii de la L&R Auto Body. Plus pat bena din lemn cu elemente de prindere de otel, inchidere bena retractabila de la Retrax, sistem PowerTank CO2, lumini de ceata Rigid si Lumens pentru bena. Iar in cabina au fost montate scaune Reacro Sportster CS cu centuri Schroth.

RTR Rambler Ford Ranger

RTR propune, alaturi de versiunile sale speciale Mustang si F-150, si Rambler Ford Ranger. Un model care este gandit pentru pasionatii de overlanding. Evident, vorbim despre un exemplar care ofera elementele menite sa respecte stilul RTR, care pune accentul pe termenii modern, agresiv si performant.

RTR Rambler Ford Ranger este dotat cu cort SkyRise si capsula integrata pentru transportul placilor de snowboard. Ranger este dotat cu kit de inaltare de 2 inch cu suspensii Fox tunate de Ford Performance, protectie underbody, dar si overfendere RTR. Rotile sunt cu jante RTR Tech 6 si anvelope Nitto Ridge Grappler de 33 de inch.

Yakima Ford Ranger

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA Yakima-RangerSi Yakima, un alt partener al Ford Accessories, a creat o versiune pentru fanii overlandingului. Yakima Ford Ranger este dotat cu noul kit de suspensii offroad cu inaltare de 2 inch de la Fox, tunat de Ford Performance. Ca si cu kit de recuperare si protectie pentru evacuare si diferential.

Baree de protectie RPG, praguri, troliu Warn, lumini Rigid, jantele Fuel Recoil Off-Road si anvelopele BFGoodrich T/A KO2 de 33 de inch sunt si ele intre dotari. Pe portbagajul pentru bena au fost prinse suportul JayLow pentru caiac, cel vertical, HangOver, pentru patru biciclete, si cutia-portbagaj BackSwing.

Advanced Accessory Concepts Ford Ranger

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA AAC-Ford-Ranger

Advanced Accessory Concepts a preparat un Ford Ranger XLT transformandu-l intr-un model tocmai bun pentru expeditii. Benefiicind de bare de protectie AFN, scut, rock sliders, si protectie diferential, este un exemplu de forta si protectie. In zona spate este dotat cu hardtop AFN din aluminiu.

Modelul este dotat cu kit de inaltare Icon de 3.5 inch, roti Vector. troliu Warn Zeon Platinum 10-S, care ii ofera abilitatea de a depasi cele mai grele obstacole. Caracterul functional al modelului este evidentiat de cortul Tepui Hybox si frigiderul ARB.

Hellwig Ford Ranger

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA 2019HellwigRanger3

Hellwig Ford Ranger ii vizeaza pe fanii iesirilor in natura. Si aceasta varianta merge pe kit-ul de inaltare Icon de 3 inch, dar este dotat cu roti Icon Compression de 17 inch si anvelope Falken. Este dotat si cu bare stabilizatoare Hellwig sway bars,  evacuare cat-back Ford Performance Parts, protectie diferential spate si kit de recuperare.

Spiritul de aventurier este intarit de rock sliders si bare de protectie Addictive Desert Designs, lumini Rigid, ca si de overfendere Bushwacker. Sau de cortul Tepui, pentru pasionatii de overlanding, sistemul Trail Kitchen , kit-ul de asistenta si prim-ajutor DC Safety sau de sursa de putere solara Goal Zero.

Ford Performance Parts Ford Ranger

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA ford-performance-parts-ranger-wrappedFord Perfomance Parts va expune gama de sa dedicata overlandingului. Una care cuprinde un kit de inaltare de 2 inch Fox special preparat si rotile Ford Performance Ranger Raptor cu anvelope BFGoodrich All-Terrain KO2. Sau kitul Ford Performance Ranger cu lumini Rigid DSS-Series si kitul de protectie anti-roci Rigid. Iar daca tot vorbim despre lumini, oferta mai include o multime de propuneri din gama SR-Series Pro de la Rigid.

Alte componente: troliu Warn 9.5 XP, kit de recuperare Ford Performance by Warn Industries, cort rooftop Tepui HyBox, sistem de depozitare Decked, frigider si congelator ARB sau placi de recuperare ActionTrax.

SpeedVegas Ford Transit

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA Speedvegas-TransitSpeedVegas Ford Transit este vehiculul perfect pentru „gasca” dornica sa ajunga pe circuitul de la Las Vegas pentru a vedea la lucru cele mai rapide masini din lume. Cu o capacitate e 12 persoane, si cu un look special, acest Transit are si o infatisare mai rea fiind „coborat” cu 5 inch pe ambele punti.

SpeedVegas Transit beneficiaza de tractiune integrala, jante Weld Racing, anvelope MOMO si frane Brembo. In interior, ideea de sportivitate este intarita de calatoria efectuata in scaunele MOMO cu un design racing.

Polvoorde Racing/Outside Van Ford Transit

Ranger si Transit, peste 50 de versiuni custom pentru SEMA 2020Transit-Polvoorde-with-tracks-system

Christopher Polvoorde, un competitor cu rezultate in sporturile extreme, a conceput un Ford Transit destinat celor pentru care aventura extrema este un stil de viata. Modelul este gandit deopotriva sa fie motorhome, atelier, dar si sa ofere spartiu pentru timp liber. Astfel ca este o optiune extrem de interesanta pentru un vehicul suport pentru competitii.

In interior poate gazdui patru persoane, Care vor beneficia de spatiu de odihna, apa, caldura, aer conditionat si curent electric furnizat prin energie solara. Totodata, in zona spate exista zone in care se pot depozita mountain-bike-uri, caiace, undite. Exista chiar si un dispozitiv de incalzire pentru bocanci si manusi. Tocmai bun pentru zilele friguroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.