Mitsubishi va retrage legendarul SUV Pajero de pe piata din Europa, ca urmare a vanzarilor slabe din ultimii ani si a concurentei tot mai aprige.

Pentru a comemora cum se cuvine iesire de pe Batranul Continent al SUV-ului cu o vechime de 36 de ani, producatorul japonez va lansa o editie limitata de doar 1.000 de unitati.

Mitsubishi Pajero Final Edition va fi comercializat pana la finalul acestui an, in varianta cu 3 usi (300 de unitati) si in cea cu 5 usi (700 de unitati).

Versiunea cu 3 usi are un ampatament mai scurt si este adresata in special pentru off-road. Ofera un bull bar de culoare negru mat, skid plate de aluminiu cu grosimea de 4 mm, sine de acoperis si jante de aliaj de 18 inch, cu anvelope All-Terrain. In interior regasim scaune cu incalzire, senzori de lumina si ploaie, precum si cruise control.

Mitsubishi Pajero isi ia adio de la Europa cu Final Edition final-edition-3-usiDe partea cealalta, versiunea in 5 usi este mai practica, venind cu un ampatament mai lung si un rand suplimentar de scaune. SUV-ul primeste praguri de otel pentru usile din fata si din spate, spoiler spate si roti din aliaj de 20 de inch.

Mitsubishi Pajero isi ia adio de la Europa cu Final Edition final-edition-5-usiPajero Final Edition vine, de asemenea, cu scaune din piele, un sistem infotainment cu touchscreen de 7 inch, cu navigatie in configuratia standard.

Sub capota se afla un motor diesel de 3.2 litri DI-D, cu 188 de cai putere si un cuplu maxim de 441 Nm. Motorul este asociat unei transmisii automate cu 5 trepte si beneficiaza de tractiune 4×4 permanent.

Mitsubishi Pajero isi ia adio de la Europa cu Final Edition final-edition-interiorVarianta in 3 usi va avea un pret de 40.990 de euro, in timp ce versiunea cu 5 usi va fi vanduta cu 52.990 de euro.

1982 este anul in care Mitsubishi a inceput sa comercializeze SUV-ul Pajero in Europa.

Sursa foto: Auto NDTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.