Mercedes-Benz pregateste un nou SUV. Este vorba despre GLB. Deocamdata este in faza de concept si a fost prezentat la Shanghai.

Potrivit presei internationale, pana la finalul anului este asteptata varianta de productie. Nu este exclus ca aceasta sa fie prezentata la Frankfurt, sau intr-un eveniment privat desfasurat in perioada acestui eveniment. Vanzarile ar urma sa debuteze in prima parte a anului 2020.

Mercedes-Benz a adus conceptul GLB la Shanghai! Mercedes-Benz-GLB3-1024x768
Mercedes-Benz GLB, aceeast platforma cu Clasa A

Conceptul GLB este pozitionat intre GLA si GLC. Este cu 217 mm mai lung decat GLA (4.634 mm), o latime de 1.890 mm (+89) si inaltimea de 1.900 mm. Interesant este faptul ca modelul ofera spatiu pentru pana la 7 persoane. Aceasta gratie ampatamentului de 2.829 mm. Este primul model compact Mercedes-Benz cu un rand suplimentar de scaune pentru doua persoane de inaltime medie.

Stilistic vorbind nu avem parte de multe surprize. regasim grila frontala de mari dimensiuni si elemente de la noua Clasa G si GLS. Jantele de 17 inch cu cromatica bicolora ar putea reprezenta optiune in cazul modelului de serie.

Mercedes-Benz a adus conceptul GLB la Shanghai! Mercedes-Benz-GLB11-1024x578

Si in habitaclu exista elemente comune cu Clasa A si Clasa B. Plansa de bord a fost preluata aproape intehral de la Clasa B, in timp ce sistemul infotainment MBUX este cel care a debutat pe Clasa A. Suplimentar insa, asa cum ii sade bine unui concept, descoperim elemente de tapiterie si elemente imbracate in piele. Dar si detalii specifice modelelor de off-road.

Conceptul, cu motor 2.0 pe benzina de 224 CP

Conceptul a fost prezentat cu un motor 2.0 pe benzina de 224 CP si 350 Nm cuplu. Transmisia este automata 8G-DCT, iar modelul beneficiaza de sistemul 4Matic.

Gama de motorizari a modelului de serie ar urma sa preia, se spune, grila din cazul lui Mercedes-Benz Clasa A. Totodata este foarte probabil sa apara si o varianta de performanta GLB 35 care sa poarte semnatura Mercedes-AMG.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.