Lancer Evolution este, probabil, unul dintre cele mai importante nume din portofoliul Mitsubishi. Inca de-atunci spuneam ca, probabil, niponii nu vor renunta la un astfel de vector de imagine. Iar acum avem confirmarea.

Stiti deja, Lancer Evolution a avut 10 versiuni oficiale in peste 24 de ani si a fost un model marcant al marcii. Avea cel mai puternic propulsor turbo cu 4 cilindri al lui Mitsubishi, sasiu si tehnologii rafinate. Ingrediente care l-au facut „mare” pe strada, dar si in competitii. Iar atunci cand un Jeremy Clarkson, care rar rosteste aprecieri la adresa unei masini, spune ca „Evo fuge mai repede decat Murcielago” si conchide ca „Nici o mașină pe care am condus-o nu poate face acest lucru” nu mai sunt multe de spus.

Lancer Evolution intr-o alta directie

Lancer Evolution reinvie: SUV electric! Lancer-Evolution-1

Disparitia lui Lancer Evolution din portofoliu a avut la origine noua politica a marcii. Una orientata catre extinderea segmentului SUV, dar si catre masinile „verzi”. Lucru confirmat nu doar de catre modelele de productie. Pentru ca, sa ne amintim, la Tokyo Motor Show din 2017 isi intarea aceasta pozitie cu acel concept electric 4WD e-EVOLUTION.

Ei bine, prezenta lui „Evolution” in denumire nu a fost intamplatoare. Surse din interiorul companiei nipone sustin ca Lancer Evo renaste. Si va avea la baza tocmai conceptul e-EVOLUTION. Asadar, un SUV electric. La care va colabora si cu Nissan, colega de alianta, astfel ca modelul va beneficia de o dubla expertiza in segment.

Astfel, se pare ca modelul va sta pe platforma lui Nissan X-Trail si va utiliza buna parte din tehnologia lui Outlander PHEV. Nu vor lipsi insa nici caracteristici speciale de control al tractiunii de la Lancer Evo. Asadar un model care ar putea impresiona si pe strada si, de ce nu, intr-o formula evoluata, sa readuca Mitsubishi in Dakar Rally. Ca tot vorbim despre compania care detine cele mai multe titluri in competitia auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.