Jeep a incheiat oficial producatia modelului Wrangler JK.

Ultimul exemplar al unuia dintre cele mai populare jeep-uri comercializate vreodata a fost o versiune Unlimited Rubicon de culoare alba.

A fost chiar versiunea Unlimited care a facut ca Jeep Wrangler JK sa fie atat de popular.

Trecand la 4 usi, Wrangler Unlimited a oferit mai mult spatiu pentru pasageri, dar si un portbagaj mai incapator, in combinatie cu multa distractie.

Wrangler JK a intrat pentru prima data in productie in august 2006, cu mai mult de 2.1 milioane de exemplare vandute de atunci. Vanzarile Wrangler din S.U.A. au depasit in mod regulat 15.000 de unitati in aceasta perioada, devenind astfel unul dintre cele mai populare SUV-uri vandute in America.

Jeep nu va mai produce modelul Wrangler JK jeep1Jeep nu va mai produce modelul Wrangler JK jeep2Versiunea JK a fost produsa in acelasi timp cu JL pentru cateva luni, pentru a permite distribuitorilor sa-si pastreze inventarul acestora din urmă inainte de a-l pierde pe primul.

Wrangler JK a fost construit ca parte a unui concept inovator de colocare a furnizorilor, in cadrul caruia partenerii furnizori construiesc si gestioneaza complet facilitatile de procesare a proceselor de fabricatie in cadrul „amprentei” uzinei.

FCA sustine ca acelasi sistem de productie care lucreaza cu partenerii furnizori va fi utilizat pentru a produce noile modele Jeep. Kuka si Hyundai Mobis vor ramane furnizorii pentru caroserie, respectiv sasiu.

Jeep nu va mai produce modelul Wrangler JK jeep3Jeep nu va mai produce modelul Wrangler JK jeep4In timp ce JK Wrangler nu mai este in productie, Jeep a lansat recent noul JL Wrangler. Poate sa para practic identic cu modelul tocmai iesit de pe piata, dar a fost reconstruit de la 0 si este considerabil mai ușoar decat predecesorul sau datorita utilizarii extinse a aluminiului. Optiunile in ceea ce priveste motorizarile includ un Pentastar V6 de 3.6 litri, un turbocompresor cu patru cilindri de 2.0 litri si un EcoDiesel V6 de 3.0 litri.

Spatiul de productie eliberat de JK va fi utilizat in curand pentru a produce pickup-ul bazat pe Wrangler JL, codificat JT si care probabil va purta numele de Scrambler.

Jeep Scrambler pickul e asteptat sa apara pe strazi in prima jumatate a anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.