General Motors este ultima companie care si-a exprimat interesul pentru un pick-up electric. La proiecte similare lucreaza Ford, Rivian, dar si Tesla.

De altfel, saptamana trecuta, Ford a anuntat o investitie de 500 de milioane de dolari in start-up-ul Rivian. Tesla a anuntat inca de anul trecut ca pregateste un pick-up cu capabilitati deosebite. Unul care se va baza pe expertiza companiei in domeniul electric. Iar General Motors nu putea sa stea departe de acest trend.

General Motors a facut anuntul oficial

Mary Barra, CEO al companiei, a facut marti anuntul oficial, atunci cand a facut publice rezultatele companiei pe primul trimestru. Probabil ca au contat chiar acestea. Caci incasarile GM au ajuns in primele trei luni la 2,1 miliarde dolari, cu 93,2% mai mult decat in aceeasi perioada din 2018. Iar buna parte din succes are la origine priza pe care au avut-o SUV-urile mari, Chevrolet Tahoe si Suburban, respectiv pick-up-urile Silverado si GMC Sierra. De altfel, acestea au fost si in aprilie la mare cautare, reprezentand 80% din vanzarile totale ale companiei.

Astfel, General Motors s-a orientat catre acest segment. Iar cum electricele reprezinta viitorul, un pick-up de acest gen nu putea lipsi. Barra nu a furnizat prea multe detalii, dar a spus ca pregatesc un rival pentru Ford F-150 si Rivian RT1. Este, cu siguranta, noua directie in domeniul electrificarii, dupa ce General Motors a renuntat la hibridul Chevy Volt. Cat priveste detaliile despre produs, cu siguranta vor veni cat de curand.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.