Ford Puma, noul SUV mic care se va produce la Craiova, urmeaza sa fie dezvaluit pe 26 iunie. Modelul readuce pe piata un nume care a mai fost folosit intre 1997 si 2002. Atunci insa pentru un coupe cu doua usi, si acela folosind platforma lui Fiesta. Puma va intra in competitie cu Nissan Juke, Peugeot 2008 si Mazda CX-3. Urmeaza sa fie comercializat inainte de finalul anului.

Initial jurnalistii britanici anuntau ca Puma ar putea inlocui Ecosport. Insa s-a dovedit ca nu este asa, ci despre un alt model. Unul care si-a dezvaluit, nu foarte clar, intr-un teaser realizat de Ford, blocurile optice, liniile sportive si garda la sol ridicata.

Ford Puma, versiune mild-hybrid de 155 CP

Se stie, oficial, ca Ford Puma va fi disponibil intr-o versiune mild-hybrid. Una formata dintr-un motor pe benzina EcoBoost de 1.0 litri si un starter / generator integrat antrenat prin curea (BISG). Acesta din urma inlocuieste alternatorul si permite recuperarea si stocarea energiei din timpul franarii pentru a incarca bateriile Li-Ion de 48 de volti.

Noul Puma va oferi un varf de putere de 155 CP, in timp ce consumul mediu este estimat la 5.4 litri/100 km. Portbagajul va avea un volum de 456 de litri. Alte detalii tehnice urmeaza sa fie furnizate miercuri, la momentul prezentarii oficiale.

Ford Puma, noul SUV de la Craiova, apare miercuri! Ford-Puma

Ford nu a precizat inca data inceperii productiei noului Puma. Noul model va fi realizat la uzina de la Craiova in paralel cu Ford Ecosport, astfel ca producatorul american a anuntat anterior ca va angaja inca 1.700 de persoane. Noul model completeaza gama de SUV-uri Ford formata din noua generatie Kuga, noul Explorer Plug-In Hybrid, Ecosport si Edge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.