Ferrari SUV nu este o surpriza. Compania de la Maranello a confirmat oficial acest proiect inca de anul trecut. Acum insa apar si primele detalii. Oferite de Michael Leiters, inginerul-sef Ferrari, intr-un interviu pentru Autocar.

Purosangue, nu doar pentru SUV

Primul detaliu interesant oferit colegilor britanici este cel legat de nume. S-a vorbit despre Purosangue. Si este real, insa nu doar pentru acest model. Ci pentru toate cele care urmeaza sa fie lansate in urmatorii patru ani pe platforma pe care o vor lansa cu acest prilej.

Si vorbim despre o platforma modulara. Una care permite deopotriva accesul la o gama larga de dimensiuni, tipuri diferite de garda la sol. Ca si, evident, posibilitatea de a gazdui unitati de propulsie diverse. Ca tot sunt pe val variantele hibride si electrice. Caci despre diesel, la Ferrari, nu poate sa fie vorba. Platforma, asadar, capabila sa fiee utilizata si pentru versiunile supercar, cum ar fi, spre exemplu, urmasul lui Ferrari GTC4 Lusso.

Ferrari SUV, avem primele detalii! Ferrari-SUV-2
Coupe „transaxle”

Autocar scrie ca cel mai probabil se va merge pe ideea de SUV coupe. Si pe o arhitectura „transaxle”, cu motorul pozitionat pe puntea fata si cutia de viteze pe cea spate. Platforma permite tractiune 4×2 si 4×4, ca si unitati V6, V8 si V12. Plus una hibrida similara cu cea a lui Ferrari SF90 Stradale. Model care, stiti deja probabil, beneficiaza de trei unitati electrice.

Altfel, conform informatiilor furnizate de Autocar, Ferrari SUV urmeaza sa fie lansat in 2022. Si are ca principali rivali pe Lamborghini Urus si Aston Martin DBX. Sau Rolls-Royce Cullinan, desi acesta pare, totusi, mai degraba, dintr-un alt segment, fiind orientat catre lux. El va avea circa 5 metri lungime si va acomoda pana la 4 persoane. Va beneficia de suspensie pneumatica, care va permite reglarea garzii la sol. O premiera pentru marca de la Maranello.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.