F-150 Nitemare este proiectul atelierului Roush Performance. Si este cel mai rapid pick-up de pe piata, fiind capabil sa ajunga la 60 de mile pe ora cu start de pe loc in 3,9 secunde.

Sunt convins ca fanii industriei auto stiu cine sunt cei de la Roush Performance. Pentru ceilalti, vorbim despre un atelier binecunoscut de pasionatii Ford. Atat pentru exemplarele dezvoltate pentru curse, cat si pentru proiectele de upgrade legate de modelele Ford. Ei bine, in februarie, firma din Detroit a prezentat ultima sa creatie pe baza noului pick-up F-150, pe care a botezat-o Nitemare.

F-150 Nitemare, 659 CP

F-150 Nitemare are sub capota motorul original Ford, un 5.0 V8. Caruia i s-a acordat insa un tratament special. Vorbim despre ROUSH TVS R2650 Supercharger si elementele aditionale. Drept urmare, de la 400 CP si un cuplu de 542 Nm s-a ajuns la 659 CP si 827 Nm.

S-a mers mai departe. Esapament sport sau, ca optiune, unul cu supape active. Kit de amortizoare care reduce garda la sol si un pachet off-road. Anvelope Continental CROSSCONTACT LX20 285/45R22. Acestea au fost montate pe jante negre, de 22 de inch, pentru un plus de efect vizual. Si tot la capitolul stil mai notam capac custom pentru bena sau pielea folosita in habitaclu. Lista mai cuprinde si alte detalii. Pretul pachetului, 19.150 de dolari, iar garantia pentru elementele tehnice este de trei ani.

Incercari pe Milan Dragway

Sa vorbim insa despre record. Echipa Roush a dus F-150 Nitemare pe Milan Dragway, pista din vestul Detroitului. Iar rezultatele incercarilor desfasurate acolo au relevat ca la acest moment vorbim despre cel mai rapid pick-up. Ei bine, versiunea in doua usi, Regular Cab, a izbutit sa ajunga la 60 mph in numai 3,9 secunde. Cu 0,2 mai rapid decat varianta cu cabina dubla, Super Crew.

De ce spun la acest moment? Pentru ca, spre exemplu, nimeni n-a pus inca la incercare Hennessey HPE750 Ford F-150. Care propune 757 CP din propria versiune supraalimentata a propulsorului de 5 litri. Si care, probabil, ar putea sa-i dea batai de cap lui Nitemare, daca nu cumva sa fie mai rapid.

Insa, pana la testul celor de la Hennessey, sa le dam celor de la Roush ce este al lor. Au produs cel mai rapid pick-up al momentului. Sa-l vedem la lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.