Duster are un succes deosebit la capitolul vanzari. Evident, acest lucru ii confera un statut privilegiat in gama Dacia cand vine vorba despre noutati. Iar acest lucru este reconfirmat de informatia ca modelul va beneficia de o noua unitate pe benzina TCe.

Stiti deja ca Dacia Duster beneficia de unitatea 1.3 TCe dezvoltata de Alianta Renault-Nissan intr-un parteneriat cu Daimler. Una cu doua variante de putere. Cea mica, de 130 CP la 1.500 rpm, cealalta, transformand modelul intr-un recordman in gama constructorului. Pentru ca ofera 150 CP la 5.250 rpm si un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 rpm. Acum insa este timpul pentru o alta noutate.

Duster va avea si un 1.0 TCe

Inca de la Geneva a fost anuntat faptul ca Duster va beneficia de un alt motor pe benzina. Si, iata, a trecut un singur trimestru inainte ca acest lucru sa fie pus in practica. Avem de-a face cu propulsorul realizat de alianta pentru a inlocui unitatea 0.9 TCe de pe Micra si care echipeaza deja noul Clio. Acesta furnizeaza 100 CP si 160 Nm, si ajuta Clio, care cantareste 1.178 kg, sa ajunga de la 0 la 100 km/h in 11,8 secunde. Viteza maxima a aceluiasi model este de 187 km/h.

In cazul lui Duster valorile nu sunt inca facute publice. Dupa cum, nu cunoastem inca momentul in care unitatea care respecta normele Euro 6d-Temp va ajunge pe Sandero, model extrem de cautat in Franta, sau Logan. Cu atat mai mult cu cat fiind derivat din propulsorul 1.3 TCe este deja produs la Mioveni. Pana vom afla raspunsul la aceste intrebari, evident, mai interesati sunteti despre nivelul de pret al lui Duster 1.0 TCe. Pentru moment, in ceea ce priveste acest subiect, cunoastem doar valorile de pe pietele europene. Acolo unde in echiparea Acces modelul costa 12.500 de euro. Iar cea Essential la 14.500 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.