Dacia Duster Pick-Up

Duster Pick-Up, versiune oficiala, este principala noutate Dacia in acest an. Compania tine cont de trend-ul ascendent al segmentului pe toate pietele europene. Inclusiv Romania, unde s-a inregistrat anul trecut un spor de 23,21% comparativ cu 2017. Demn de remarcat ca pe piata noastra tendinta este de aproape 3 ori mai pronuntata decat in restul Europei.

Ideea unui pick-up nu este noua. Un astfel de model a fost deja pregatit de Romturingia. Da, acelasi carosier care acum patru ani au creat si prima generatie a mini-camionetei Duster. In 500 de exemplare, toate vandute unui singur client. De data aceasta insa, Dacia doreste sa se implice in mod oficial. Si o confirma directorul general al Renault Commercial Roumanie, Hakim Boutehra, intr-o discutie cu colegii de la 0-100.

Duster Pick-Up este in procedura de omologare

„Este in procedura de omologare pentru a fi vanduta. Sunt implicati specialisti de la Romturingia, dar si ai nostri, de la RTR Titu si departamentul de marketing”, a declarat acesta. O alta precizare este aceea ca Duster Pick-Up urmeaza sa fie o masina orientata pe caracterul utilitar, spre deosebire de Oroch. Ceea ce inseamna ca finisajele vor fi mai degraba spartane decat luxoase.

Duster Pick-Up, principala noutate Dacia in 2019! Dacia-Duster-Pickup-Truck-side-viewReamintim, Oroch este versiunea pick-up pentru Duster lansata in 2015 pe pietele sud-americane. Aceasta a fost vanduta sub brandul Renault.

Duster Pick-Up, principala noutate Dacia in 2019! renault_duster_oroch_dynamique_2.0_6-1024x681Cel mai probabil comercializarea lui Duster Pick-Up va demara in al doilea trimestru din 2019.

Si alte noutati

Anul trecut Dacia a inregistrat in Europa o crestere de aproximativ 12 procente. Urmarea, a depasit cifra de 500.000 de unitati comercializate. Un rezultat pe care doreste sa-l imbunatateasca.

Pentru a ramane la Duster, Hakim Bouthera spune ca motorizarea 1.3 TCe va creste ponderea modelelor pe benzina. El apreciaza ca se va atinge un procentaj de 30%, fata de 20% in prezent.

In plus, pentru ca versiunea de top, Prestige, atrage aproximativ 50% din clienti, se va merge pe editii limitate. Lucru valabil si pentru celelalte modele ale marcii. „Vom avea cel puțin trei astfel de noutati in gama Dacia in 2019”, a precizat Boutehra.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.