Duster Papamobil a devenit o certitudine. Grupul Renault a anuntat printr-un comunicat de presa ca a oferit Suveranului Pontif un model special.

Potrivit informatiilor este vorba despre un model cu tractiune 4×4 special adaptat pentru nevoile de mobilitate al Papei Francis. Masina i-a fost incredintata in prezenta lui Christophe Dridi, director general Groupe Renault Romania si presedinte director general Automobile Dacia SA. La intalnirea de la Vatican a mai participat si Xavier Martinet, directorul general al Grupului in Italia.

Varianta speciala

Masina are la baza versiunea de serie a lui Duster si a fost vopsita in alb. Interiorul, se precizeaza in informatia de presa, este bej. In plus s-a anuntat ca acest autovehicul devenit Papamobil a fost modificat de catre Departamentul Prototipuri, echipa de Adaptari Speciale de la Dacia, iar la proiect a participat si carosierul Romturingia. Cel care este specializat in versiuni speciale pe baza modelului Dacia si a realizat, intre altele, inclusiv o versiune pick up a lui Duster.

Duster Papamobil are o garda la sol cu 30 de milimetri mai joasa decat cea standard. Decizia a fost luata pentru a se facilita accesul la bord. In plus, au fost montate atat la interior, cat si la exterior, mai multe elemente de sustinere. Nu lipseste nici pavilionul cu deschidere ampla si suprastructura vitrata amovibila.

Xavier Martinet a declarat: „Prin aceasta donatie facuta Sanctitatii Sale, Grupul Renault isi reinnoieste angajamentul puternic si continuu de a plasa Omul in centrul prioritatilor sale”.

Reamintim, Duster Papamobil a fost un subiect fierbinte si la momentul vizitei Suveranului Pontif la Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.