DBX este modelul cu care Aston Martin va intra in segmentul SUV. Iar proiectul este aproape de finalizare. Pana la lansare, compania a inaugurat insa fabrica in care acesta se va produce.

Este a doua fabrica Aston Martin in Marea Britanie. Este gazduita de mica localitate galeza St.Athan si are deja 200 de angajti. Numarul acestora este insa de asteptat sa creasca in perioada imediat urmatoare de mai bine de 3 ori. 750 de persoane este cifra anuntata de comunicatul oficial al companiei. In plus, alte 3.000 vor asigura componentele si urmeaza sa fie angajate in business-uri locale adiacente.

Si, pentru a celebra cum se cuvine inaugurarea facilitatilor de productie, cei de la Aston Martin au scos cateva exemplare pre-productie ale lui DBX. Model care a fost implicat in ultimele luni si intr-o suita de teste, de la Cercul Artic, la Nurburgring.

Fabrica DBX pe un fost teren militar

Uzina de la St.Athan este gazduita de un teren de 36 de hectare care a apartinut Ministerului Apararii din Marea Britanie. Tot aici urmeaza sa fie produse, alaturi de DBX, mai multe modele, intre care si Rapid E. Ca si modelul Lagonda, electric, despre care v-am anuntat deja.

Revenind la DBX, initial, asa cum s-a anuntat, modelul urmeaza sa fie propulsat de un AMG twin-turbo V8 de 4 litri. Ulterior insa Aston Martin va dezvolta propriul sau V12. In plus, urmeaza sa fie echipat si cu o versiune hibrid care va beneficia de hardware Mercedes.

Aston Martin a anuntat ca DBX va aparea la finalul lui 2019. Astfel, cel mai probabil urmeaza sa fie prezentat la Los Angeles sau intr-un eveniment special. Solutie care ar permite sa se bucure de un interes mult mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.