Sebastien Loeb

Dakar 2019 a programat etapa a sasea. Astfel, dupa o zi de pauza, am intrat in faza finala a competitiei.

Sebastien Loeb a avut din nou motive sa zambeasca. Si-a trecut in cont a doua victorie consecutiva de etapa si a treia din acest an. Mai mult, succesul sau vine exact pe sectiunea in care a abandonat anul trecut. Victoria sa nu pune insa sub semnul intrebarii suprematia lui Al-Attiyah, care l-a secondat la 2:27. Loeb reuseste insa sa urce pe locul doi la general, la 37:43 de lider. Peterhansel a cazut pe 3, la 41:14 de Al-Attiyah.

La categoria moto s-a impus Pablo Quintanilla, Pilotul Husqvarna a dominat proba si s-a impus in fata lui Benavides si Walkner. Mai mult, l-a depasit cu 7 minute pe liderul Ricky Brabec, devenind noul lider.  Lupta pentru victorie este insa stransa. Quintanilla, Brabec, Price, Benavides, Van Beveren si Walkner sunt intr-un ecart de sub 11 minute.

Mani Gyenes a terminat proba pe locul 4 la categoria Original by Motul- Malles Moto, victoria revenindu-i lui Mark Tielemans. Acesta a devenit noul lider, in timp ce Gyenes ramane pe locul doi. La general a terminat pe 38, pozitie pe care o ocupa si in ierarhia raliului.

La categoria S×S „Chaleco” López si-a trecut al doilea succes din aceasta editie. Guell, Kariakin si Varela sunt pe podiumul categoriei. In disputa quad-urilor, Nicolás Cavigliasso a castigat autoritar pentru a cincea oara si a dus la peste o ora ecartul fata de secondantul sau, Ferrioli. In competitia camioanelor locul intai a fost ocupat de aceasta data de olandezul De Rooy, dupa ce Siarhei Viazovich a fost penalizat. Eduard Nikolayev ramane lider, urmat de Sotnikov si De Rooy.

Dakar 2019- Statistica zilei

5 este numarul victoriilor obtinute de Nicolás Cavigliasso in aceasta editie. Acesta este cel mai prolific pilot de la debutul categoriei Quad, in 2009. El este acum la doua lungimi distanta de recordul all-time, stabilit de Ignacio Casale, in 2014.

Stiati ca…

Succesul lui De Rooy pune punct suprematiei celor de la Kamaz in aceasta editie. Pilotul Iveco a profitat de penalizarea de o ora primita de bielorulsui Viazovich, cel care obtinuse cel mai bun timp al zilei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.