Dakar 2019

Dakar 2019 a programat etapa maraton. Una marcata de probleme de navigatie, inclusiv pentru protagonisti. De altfel, din acest motiv am asistat la schimbarea liderului sectiunii moto.

Duelul la categoria auto, la care am inregistrat ecarturi mari, s-a dat intre Al-Attiyah si Peterhansel. S-a impus pilotul din Qatar, care s-a distantat in fruntea ierarhiei generale. Przygonski, Roma si Loeb au terminat etapa pe urmatoarele locuri. La general, Al-Attiyah este urmat de Peterhansel, la 8:55, si Roma, la 20:51.

La categoria moto, liderul Quintanilla, dar si invingatorul zilei precedente, de Soultrait, au pierdut peste 20 de minute. S-a impus Ricky Brabec, urmat de un trio KTM, Walkner, Price si Sunderland. Brabec a devenit noul lider, urmat de Quintanilla, la 2:19, si Price, la 4:22.

Mani Gyenes a terminat proba pe locul 2 la categoria Original by Motul- Malles Moto, dupa britanicul Max Hunt. El a urcat pe patru in ierarhia pilotilor fara asistenta, condusa de acelasi Hunt. La general a terminat pe 50 si este pe locul 51.

La categoria S×S am avut parte de o schimbare. Sergey Karuakin, care progreseaza pe zi ce trece, s-a impus in aceasta etapa. Mai mult, el a devenit noul lider, urmat de Guell, la 11:26. In disputa quad-urilor, Nicolás Cavigliasso a castigat a treia etapa din acest an si este lider autoritar. La fel, la camioane, Eduard Nikolayev ramane lider. Etapa i-a revenit, pentru a doua zi consecutiv, lcampionului din 2014, Andrey Karginov. Acesta a transat jocul de-a soarecele si pisica in care l-a avut rival pe Martin Macik. Karginov a izbutit astfel sa urce pe locul doi al ierrahiei generale.

Dakar 2019- Statistica zilei

Argentina are cinci victorii din tot atatea posibile la categoria quad in acest an. Mai mult, in etapa a patra, cinci dintre primii 6 clasati au aceasta nationalitate. De altfel, sud-americanii domina categoria, specialistii provenind de pe acest continent.

Stiati ca…

Echipa Sherco a dat lovitura alegandu-l pe Lorenzo Santolino ca al treilea pilot, alaturi de Michael si Adrien Metge. Spaniolul este pe 13, fiind mai bine clasat decat cei doi piloti oficiali. In plus, este liderul debutantilor, iar dupa prima clasare in Top 10 este un pilot de urmarit in urmatoarele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.