Etapa a noua a sezonului 2018 din Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country nu putea fi un rezultat mai bun pentru MINI Motorsport si partenerul sau din motorsport, X-raid. Ambele MINI John Cooper Works Rally au fost inaintea concurentei la finalul celor trei zile din Baja Poland. Rezultatul final a fost o dubla pentru MINI; si un triumf glorios pentru cei doi piloti polonezi care au concurat pe teren propriu, in fata a mii de fanii ai raliurilor.

Przygonski si navigatorul Tom Colsoul (Belgia) au facut prima miscare, in ceea ce avea sa fie o disputa stransa de-a lungul week-endului, prin castigarea superspecialei de deschidere, disputata in seara zilei de 31 august. Compatriotul lui Przygonski si cvintuplul castigator al Baja Poland, Krzysztof Holowczyc, a incheiat SS pe locul al patrulea. Cum cei clasati in Top 10 au putut sa isi aleaga pozitiile de start pentru urmatoarea etapa, Holowczyc a ales sa fie primul, urmat de Przygonski.

Sambata (1 septembrie), etapa de dimineata i-a avut pe Holowczyc si navigatorul Lukasz Kurzeja (Polonia) in fruntea plutonului urmaritor, in timp ce Przygonski si Colsoul au pierdut timp din cauza unei pene de cauciuc – o problema cu care s.au confruntat si alti concurenti in perimetrul bazei militare Drawsko Pomorskie. Cu toate acestea, la finalul celei de-a doua treceri prin aceeasi locatie, rolurile de lider s-au inversat, in principal dupa ce modelul MINI John Cooper Works Rally al echipajului Holowczyc-Kurzeja a ramas blocat intr-un vad de apa.

Etapele finale ale Baja Poland, desfasurate duminica, au inregistrat o evolutie determinata si sub control a tandemului Przygonski-Colsoul, astfel ca masina MINI John Cooper Works Rally a celor doi a trecut linia de sosire pe primul loc. Timpul de cursa al lui Przygonski a fost 5h27:04. La doar trei minute si 34 de secunde in urma lui s-a clasat Holowczyc, aflat in cel de-al doilea MINI JCW Rally.

Cu aceasta victorie – prima lui Przygonski in Baja Poland -, pilotul polonez isi consolideaza pozitia de lider in sezonul 2018 al Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Mai sunt doua etape in calendar, iar Przygonski mai are nevoie de doar 19 puncte pentru a-si asigura titlul Cupei Mondiale.

Jakub „Kuba” Przygonski: „Tom si cu mine suntem multumiti. A fost o cursa foarte importanta pentru mine pentru ca am concurat in tara mea natala, iar obiectivul a fost sa fiu cat mai rapid posibil. Masina noastra MINI John Cooper Works Rally a fost foarte buna; perfecta de la start asa ca am putut forta de la inceput. Am avut o pana, dar restul cursei a fost perfect. Tom a facut o cursa buna – el era pregatit pentru aceasta cursa inca dinainte de start. Rezultatul inseamna mai multe puncte in campionat… asa ca sunt fericit.”

Baja Poland 2018: rezultate finale ale echipajelor MINI

Vezi aici unde s-a clasat echipajul Romaniei !

Pilot Navigator Masina # Echipa Loc
Jakub Przygonski (Polonia) Tom Colsoul (Belgia) MINI John Cooper Works Rally 101 Orlen Team 1
Krzysztof Holowczyc (Polonia) Lukasz Kurzeja (Polonia) MINI John Cooper Works Rally 104 X-raid Team 2

 

Baja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90320578_highRes_2018-baja-poland-krzBaja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90320577_highRes_2018-baja-poland-krzBaja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90320572_highRes_2018-baja-poland-jakBaja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90320574_highRes_2018-baja-poland-jakBaja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90320575_highRes_2018-baja-poland-jakBaja Poland 2018 - etapa a noua, Cupa Mondiala FIA de Raliuri Cross-Country P90320570_highRes_2018-baja-poland-jak

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.