Cayenne S Coupe

Cayenne S Coupe este noua varianta lansata de Porsche. Automobilul poate fi deja comandat si va ajunge in centrele Porsche la sfarsitul lunii iulie.

Inima noului model este motorul V6 de 2,9 litri, twin-turbo, care produce 324 kW (440 CP). Cuplul maxim de 550 Nm asigura SUV-ului Coupé o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5,0 secunde. Valoarea este valabila pentru pachetul standard Sport Chrono. Ea scade la 4,9 secunde, cu cele trei pachete sportive optionale. Viteza maxima atinsa este de 263 km/h.

In plus fata de pachetul Sport Chrono, dotarea standard include functia Power Steering Plus. Ca si jante din aliaj de 20 de inch, Park Assist in fata si in spate si Porsche Active Suspension Management (PASM).

Cayenne S Coupé extinde gama

Noua versiune extinde gama acestui model. Porsche Cayenne Coupé de 250 kW (340 CP) si Cayenne Turbo Coupé de 404 kW (550 CP) vor fi deja disponibile la sfarsitul lunii mai. Cele mai importante aspecte ale modelului Coupé includ linii mai clare cu o sectiune spate unica si spoilerul adaptabil pentru plafon. Ca si doua concepte de acoperis diferite si o bancheta spate cu caracteristicile a doua scaune individuale.

Motor inovator

Motorul de 2,9 litri twin-turbo al modelului Cayenne S Coupé ofera un cuplu maxim de 550 Nm pentru un interval extins de viteze, la turatii, intre 1.800 si 5.500 rpm. Ambele turbocompresoare au fost dispuse central, in interiorul V-ului format de cilindri.

Astfel motorul cu dimensiuni compacte a fost instalat intr-o pozitie mai joasa, in interiorul vehiculului. Acest fapt scade centrul de greutate si imbunatateste dinamica laterala. Traseul scurt de evacuare dintre camerele de combustie si turbocompresoare produce o reactie deosebit de spontana a motorului si o crestere mai rapida a puterii. Galeria de evacuare a fost integrata in chiulasa, ceea ce reduce greutatea, iar asta inseamna ca galeria este inconjurata de lichidul de racire. Acest lucru asigura o ardere foarte eficienta, in special la sarcina maxima.

Proportii mai dinamice si elemente specifice de design

Cayenne S Coupe de 440 CP disponibil la comanda P19_0455_a5_rgb-1024x768

Linia plafonului, mult mai abrupta, care „cade” spre spate, face ca modelul Cayenne Coupé sa arate mai dinamic. Acest efect este sustinut de un spoiler fix al plafonului, care accentueaza silueta distincta a variantei Coupé. Parbrizul si stalpul A sunt mai reduse comparativ cu modelul Cayenne, datorita plafonului coborat cu aproximativ 20 de milimetri. Usile si aripile din spate, redesenate, largesc ”umerii” automobilului cu 18 milimetri, contribuind la alura sa musculoasa. Pe fiecare model Cayenne Coupé, un spoiler al plafonului este combinat cu un nou spoiler spate fix, ca parte a pachetului Porsche Active Aerodynamics (PAA). Spoilerul este integrat armonios in silueta modelului si se extinde cu 135 mm la viteze de peste 90 km/h, marind forta deportanta pe puntea spate, imbunatatind stabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.