Bugatti si Pininfarina sunt ultimele nume care si-au anuntat intentia de a intra in segmentul SUV. Unul care, la mare moda, a devenit o prioritate si pentru producatorii de hypercaruri.

Bugatti, scrie Motor 1, si-a propus sa lanseze un model cu sistem electric de propulsie. Jurnalistii amintiti citeaza surse din interiorul companiei conduse de Stephan Winkelmann. Si vorbesc despre planuri vizand vanzarea a 600 de exemplare cu un pret de start de 800.000 de euro.

Motor 1 mai scrie ca producatorul din Molsheim se va alia cu o alta marca specializata in masini de performanta. Este vorba despre Rimac. Care ar trebui sa ofere componente de la C_Two, hypercarul pe care-l vedeti in imaginea de mai jos.

Bugatti si Pininfarina intra in segmentul SUV! c_two-rimac-torque-vectoring

Mai exact, sasiul si bateriile. Reamintim, Rimac C_Two are patru motoare care ofera 1.914 cai putere si un cuplu de 2.300 Nm. Cifre care garanteaza o acceleratie pana la 100 km/h cu start de pe loc in 1.85 de secunde. Mai mult, viteza maxima este de 412 km/h, iar modelul ajunge de la 0-300 km/h in 11.8 secunde.

Bugatti si Pininfarina intra in segmentul SUV! 2020-bugatti-suv
Nu doar Bugatti, ci si Pininfarina muta pe piata SUV

Si Pininfarina este extrem de activa dupa ce la finele anului trecut a ajuns in portofoliul inidenilor de la Mahindra. La Geneva au adus Pininfarina Batista, un hypercar electric de 1.900 CP care se va comercializa din 2020. Si pe care-l vor prezenta publicului si la finele saptamanii viitoare, la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach.

Nu se vor opri insa aici. Au in minte si un sedan, dar si, scrie Automotive News, un SUV. CEO-ul companiei, Michael Perschke, a anuntat ca deja cauta parteneri pentru a dezvolta o platforma noua. Tocmai pentru modelele care vor costa intre 200.000 si 400.000 de euro.

Si in cazul lui Pininfarina vom avea parte de modele electrice. Iar compania promite ca va cauta ca atat sedanul, cat si SUV-ul, sa ofere o autonomie extinsa. Se vorbeste despre 600 de kilometri, o cifra mai mult decat satisfacatoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.