BMW X5 xDrive45e devine modelul plug-in hybrid cu cea mai mare autonomie electrica din portofoliul BMW Group. Modelul se pregateste pentru debutul pe piata din Romania, cu un pret de pornire de 76933 Euro cu TVA (64650 Euro fara TVA). Pret care exclude orice bonificatie oferita de eventuala continuare a programului Rabla Plus. Primele livrari ale noului model sunt asteptate in luna noiembrie.

A doua generatie BMW X5 cu tren de rulare electrificat are la baza un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, ce include tehnologia BMW TwinPower Turbo. Acesta este combinat cu cea mai noua tehnologie BMW eDrive. Puterea sistemlului a crescut la 290 kW/394 CP. In plus, modelul ofera o evolutie sesizabila in ceea ce priveste autonomia electrica fata de modelul anterior. Ca si o reducere semnificativa a consumului de combustibil si a emisiilor CO2.

Autonomie 67-87 km WLTP

A doua generatie a modelului plug-in hybrid combina placerea condusului in regim pur electric a unui model BMW plug-in hybrid cu versatilitatea specifica unui SAV. Prin aceasta, noul BMW X5 xDrive45e ofera calitati optimizate in ceea ce priveste dinamica si eficienta. Autonomie electrica este de 67-87 de kilometri in noul ciclu de testare WLTP sau aproximativ 86-97 km* conform ciclului NEDC. Ceea ce inseamna o crestere de trei ori.

In acelasi timp, consumul mediu mixt si emisiile CO2 ale noului BMW X5 xDrive45e au fost reduse aproape la jumatate. Datele de consum sunt acum de 1,9-1,2 l/100 km in ciclul de testare WLTP sau 2,0-1,7 l/100 km* in ciclul NEDC. Emisiile CO2 relevante au fost reduse la 44-27 g/km (WLTP) sau 47-39 g/km* (NEDC). Consumul mediu de energie al noului BMW X5 xDrive45e este de 28,3-23,1 kWh/100 km (WLTP) sau 23,5-21,5 kWh/100 km* (NEDC). Viteza maxima pentru un condus in regim electric a crescut de la 120 la 135 km/h.

Sistemul hibrid

Sistemul foloseste un motor de 3,0 litri, pe benzina si cu sase cilindri dispusi in linie, ce dezvolta 210 kW/286 CP, din actuala familie de motoare BMW EfficientDynamics. Acesta este combinat, spuneam, cu a patra generatie a tehnologiei BMW eDrive. Un motor electric cu o putere de 83 kW/113 CP. Bateria litiu-ion are o capacitate energetica bruta crescuta la 24,0 kWh (21,6 kWh brut). In fine, sistemul beneficiaza si de electronica de putere dezvoltata suplimentar pentru gestiunea inteligenta a energiei. Impreuna, cele doua propulsoare genereaza o putere a sistemului de 290 kW/394 CP, alaturi de un cuplu maxim de 600 Nm.

Motorul termic si cel electric isi transfera puterea catre o transmisie Steptronic cu opt trepte. Ca si catre sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive. Astfel, cuplul este transferat la toate cele patru roti cand se ruleaza in regim pur electric, dar si cand se utilizeaza motorul termic sau ambele propulsoare. Astfel, aceasta asigura in orice moment o placere a condusului sportiv si performante off-road superioare pe trasee neasfaltate.

Noul BMW X5 xDrive 45e are nevoie de 5,6 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, ceea ce inseamna mai rapid cu 1,2 secunde fata de predecesorul sau. Viteza maxima este de 235 km/h.

Pregatit pentru orice tip de teren

Noul BMW X5 xDrive45e este echipat standard cu suspensie pneumatica pe ambele punti si amortizoare controlate electronic. Sistemele de suspensie optionale ce sunt disponibile pentru modelul plug-in hybrid includ directie activa integral.

Pe langa o selectie vasta de dotari in domeniul conectivitatii inteligente, sunt oferite si noi servicii digitale, acestea fiind orientate specific catre mobilitate electrica. Suplimentar, toate sistemele de asistare a condusului dezvoltate pentru modelul Sports Activity Vehicle, precum si optiunile pentru imbunatatirea confortului si ambianta interioara de lux sunt disponibile si pentru noul BMW X5 xDrive45e.

Echiparea standard include si avertizare acustica pentru pietoni. Cand ruleaza la viteza redusa in regim electric, un sistem de difuzoare emite un sunet distinctiv generat special pentru modelele BMW electrificate, care stabileste o prezenta acustica fara a afecta confortul acustic al pasagerilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.