Bentley Bentayga a doborat recordul pentru cel mai rapid SUV de productie la cursa de urcare de la Pikes Peak.

Condus de pilotul neo-zeelandez Rhys Millen, Bentayga a terminat cursa de 19.99 kilometri in doar 10 minute si 49.9 secunde, cu doua minute mai bine decat precedentul record.

Fata de versiunea de productie au fost efectuate doar mici modificari, pentru a respecta regulile.

Astfel, scaunele din fata au fost inlocuite cu unele de curse, in timp ce scaunele din spate au fost inlaturate, fiind de asemenea instalate o cusca si un sistem de stingere a incendiilor.

Anvelopele au fost selectate din gama Pirelli DOT si SUV-ul a fost echipat cu un sistem de esapament sportiv Akrapovic.

Bentley Bentayga a doborat recordul pe Pikes Peak (Video) bentayga2

„Acest record dovedeste abilitatea dinamica remarcabila a modelului Bentayga. Totodata, arata ca vehiculul combina perfect luxul cu performantele notabile”, a declarat Chris Craft, membru in cadrul consiliului de vanzari si marketing al celor de la Bentley.

Pentru a celebra acest record, Bentley a anuntat lansarea unei editii speciale, limitata la doar zece masini. Creat si realizat manual de Mulliner, o divizie din cadrul Bentley, Pikes Peak Bentayga reprezinta un omagiu fata de realizarea obtinuta de Bentayga W12 pe munte.

Exteriorul este finisat fie in vopsea neagra Beluga, fie in vopea verde Radium, cu jante de 22 de inchi intr-un finisaj cu doua tonuri, de la Beluga, cu accente Radium. Black Specification este inclus, inlocuind tot exteriorul crom cu componente negre lucioase si adaugand un splitter din fibra de carbon, praguri, evacuare si spoiler spate.

In interiorul masinii regasim piele Beluga, cu insertii Alcantara pe scaune si usi. Volanul si schimbatorul de viteze sunt de asemenea imbracate in piele Alcantara. Logo-ul Pikes Peak decoreaza fasciile din fibra de carbol, precum si pragurile din interior.

Sub capota se afla iconicul motor Bentley de 6 litri twin turbo W12, care dezvolta 600 de cai putere si un cuplu de 900 Np, conectat la o transmisie automata cu 8 trepte ZF, cu tractiune integrata permanenta.

Pikes Peak Bentayga va fi disponibil pentru comenzi incepand cu luna august, atat in SUA, cat si in Europa.

Despre hillclimb-ul de la Pikes Peak

Pike Peak International Hill Climb (PPIHC), cunoscuta si sub numele de „Cursa spre nori”, este o cursa anuala pentru automobile si motociclete ce se desfasoara pe muntele Pikes Peak din Colorabo (SUA).

Traseul masoara 19.99 kilometri, are 156 de viraje si se tine regulat inca din 1916.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.