Bentayga a fost cel mai rapid SUV din lume. „Bestia” Bentley a fost ulterior detronata de Lamborghini Urus. La Geneva, Bentayga isi va recastiga insa pozitia.

Astfel, cu prilejul Salonului Auto din Elvetia, care se va desfasura in start de martie, este anuntata versiunea Speed. Initial, la momentul lansarii, Bentayga se lauda cu o viteza maxima de 301 km/h. Urus a batut acest rezultat, anuntand o valoare de 305 km/h. Iar acum, vine Speed, care mai pune o unitate la valoarea de referinta. Tocmai pentru a putea sa se reincoroneze drept cel mai rapid SUV.

Urus va ramane insa lider la alt capitol. Modelul Lamborghini sprinteaza mai repede de la 0 la 100 km/h. Italienii au reusit o valoare de 3,6 secunde, in timp ce Bentley nu se poate lauda decat cu 3,9 secunde.

Bentayga sare la gatul lui Urus! Bentayga-Speed-2Bentayga Speed, motor mai puternic

Propulsorul 6.0 W12 ofera acum un plus de putere. Potrivit oficialilor Bentley, este vorba despre 635 CP, cu 27 mai multi decat in cazul variantei standard. Cuplul maxim a ramas insa acelasi, 900 Nm.

In egala masura, aflam ca suspensa este mai ferma, iar sonoritatea esapamentului a fost revizuita. A crescut si reactivitatea motorului, a cutiei automate cu 8 rapoarte. Dar nu numai. Si Bentley Dynamic Ride, controlul electric al ruliului, are valori superioare. Franele ceramice, mai usoare cu 20 kg, sunt oferite ca optiune.

Bentayga sare la gatul lui Urus! Bentayga-interiorIn ceea ce priveste look-ul, versiunea Speed nu vine cu prea multe noutati. Remarcam totusi un eleron inedit. Modificari avem si la nivelul blocurilor optice, iar jantele de 22 de inch au un design special. La interior, regasim Alcantara, o premiera pentru acest model. Iar pentru clientii puristi, aceasta este oferita in proportie de 100%, nu in combinatie cu variante de piele.

Comercializarea noii versiuni va demara la mijlocul anului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.