Audi baga in priza si un SUV compact. Conceptul care va sta la baza acestui model electric urmeaza sa fie prezentat la Geneva.

Potrivit Automotive News, acest model este primul al marcii Audi bazat pe arhitectura MEB a grupului Volkswagen. Si, in plus, este versiunea „in oglinda” pentru I.D.Neo, care este bazat pe VW Golf. I.D.Neo ar urma sa fie comercializat de Volkswagen incepand cu anul viitor.

Audi a confirmat ca modelul urmeaza sa fie prezentat cu ocazia conferintei de presa din 5 martie, de la Geneva. Mai mult, conceptul nu va fi departe de versiunea de productie. Aceasta ar urma sa devina realitate la finele lui 2020. Primele livrari sunt prevazute, sustin jurnalistii de la Automotive News, in startul lui 2021.

Se va fabrica la Zwickau

Noul Audi se va produce la Zwickau, la fel ca si I.D. Neo si un compact electric Seat. In aceste facilitati de productie, cu o capacitate de 330.000 unitati/an, s-au investit 1,2 miliarde euro.

Bloomberg vine cu o informatie suplimentara. Masina va avea dimensiunile lui Q3. Si, se spune, este de asteptat sa devina lider de vanzari al marcii in segmentul EV. Audi mizeaza pe acest model pentru a lupta cu Tesla. De altfel, marca germana este intr-o plina ofensiva in domeniul „electricelor”. Tot la Geneva va aduce patru model plug-in hybrid care se vor vinde inca din 2019. Iar pana in 2025, compania anunta ca va avea 12 masini electrice. Tot in acel an spera sa ajunga la 800.000 de unitati EV si PHEV, o treime din volumul total.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.