Aston Martin DBX se pregateste pentru lansare. V-am spus deja ca exemplarele pre-productie se asambleaza deja la St.Alban. Iar unele dintre ele au ajuns la Goodwood. Prilej cu care oficialii companiei au anuntat ca primul SUV Aston Martin isi propune sa puna la punct concurenta.

Inginerul sef Aston Martin a fost cel care a oferit detalii. Si s-a referit inclusiv la modelele care au reprezentat reper pentru specialistii marcii pe care o reprezinta. Astfel, el a precizat ca inginerii au cautat sa-i ofere lui DBX caracterul coupeului DB11. Astfel ca rezultatul este o masina deopotriva practica si sportiva.

Porsche Cayenne Turbo si X6 M au fost reperele

Ca performante, reperul a fost noul Porsche Cayenne Turbo. Un model care are sub capota un propulsor cu 550 CP si 770 Nm. Si care este capabil sa ajunga la 100 km/h cu start de pe loc in 4,1 secunde. Performantele acestuia au fost insa depasite, spune Matt Becker. Facandu-ne, evident, curiosi. Si dornici sa aflam datele oficiale.

In ceea ce priveste manevrabilitatea, oamenii de la Aston Martin au privit catre BMW. Iar reperul a fost BMW X6 M. Iar pentru a avea o comparatie cat mai fidela, testele au vizat nu doat comparatia pe Autobahn. S-au efectuat teste comparative inclusiv la Nurburgring, un reper demne de importanta pentru orice model de performanta.

Cel mai mare proiect al marcii

Proiectul DBX este cele mai mare din istoria companiei. Potrivit presei internationale, acesta a „inghitit” deja peste un miliard de dolari doar in procesul de dezvoltare. Si inca sunt implicati in procesul de finisare peste 350 de ingineri si designeri.

Testele la care modelul a fost supus au fost deopotriva intensive, dar si complexe. V-am dezvaluit deja detalii despre acestea, asa ca nu mai insistam. Ramane sa asteptam lansarea pentru a vedea in ce masura oficialii Aston Martin au dreptate cand vorbesc despre un reper pentru segment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.