Aston Martin DBX se pregateste de lansare. Aceasta va avea loc in luna decembrie. Modelul este testat intens in aceasta perioada, iar constructorul a dezvaluit noi date. Inclusiv despre motor.

Si pentru a oferi aceste informatii ne-a pus la dispozitie si un film video. Care ne ofera si o mostra audio asupra timbrului pe care-l va avea sunetul emis de esapament. Despre care Aston Martin sustine ca a fost setat special de o echipa de specialisti in acustica ai marcii.

Motor V8 twin-turbo

Aston Martin DBX va avea sub capota un V8 twin-turbo de 4.0 litri produs de Mercedes-AMG. O unitate care este deja prezenta pe modelele sportive Vantage si DB11. Acesta a fost „cizelat” de specialistii marcii britanice pentru a oferi senzatiile clasice pentru un GT modern.

In plus, anunta Aston Martin, a fost „impins” catre valori superioare. Astfel ca pe DBX furnizeaza 550 CP si un cuplu maxim de 700 Nm. Deocamdata nu au fost furnizate date oficiale privind performantele. Acestea vor veni dupa finalizarea procesului de testare. Insa, la sesiunile de pana acum s-a demonstrat ca masina este capabila sa depaseasca limita a 290 km/h.

Teste in Marea Britanie si Germania

Evident, britanicii s-au orientat pentru sesiunle despre care aminteam catre circuitul de la Silverstone. Acolo unde beneficiaza si de o flexibilitate superioara din perspectiva programului, dar si de posibilitatea de a proteja mai bine informatiile.

Din planul de teste nu putea sa lipseasca insa nici traseul devenit reper de la Nurburgring. Acolo unde, spun cei de la Aston Martin, modelul a izbutit sa aiba in viraje performante similare cu noul Vantage, Si, in plus, a reusit sa depaseasca la franare Super Gt-ul DBS Superleggera. Gratie acestor performante, afirma oficialii comaniei, acest SUV a reusit sa fie regulat sub 8 minute pe turul de circuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.