Luăm startul în cea de a 12-a etapă a Dakar-ului prin sprijinul operativ oferit de către Ambasada României din Senegal. Datorită problemelor grave de răcire cu care ne-am confruntat în etapa a 7-a, am recurs la măsuri extreme pentru a găsi o modalitate de a intra în posesia unei piese defecte. Am sunat la Ambasada României să le solicităm sprijinul.

Ne-au întâmpinat cu: „Știm cine sunteți! Spuneți-ne de ce aveți nevoie, și vă ajutăm! Faceți tot posibilul să ajungeți la Dakar!”

Aveam nevoie să găsim prin Senegal o piesă… sau un Polaris Turbo XP 1000, model 2017. Și… au găsit Polarisul. Ne-au trimis poza piesei, le-am confirmat, au rugat posesorii să o demonteze.
Până să ne organizăm la București cu modalitatea de plată, piesa deja plecase spre bivouacul din Mauritania, la peste 1.300 km.

Ireproșabil modul în care ne-au sprijinit cu transportul. Inițial s-a încercat pe calea aerului, însă nu s-a mai putut face vamă la cursă care ar fi ajuns cel mai aproape de noi. Apoi cu un taxi privat; însă acesta dorea să vină doar până la graniță, întru-cât manifesta reticențe față de conflictele din Mauritania. Noi, ca să ajungem până la vamă și înapoi, ar fi trebuit să facem un ocol de 1.800 km. Era imposibil să ajungem în aceeași zi.
În cele din urmă s-a apelat la un curier dispus să preia pachetul și să-l circule prin cele două țări. Reprezentantul Ambasadei s-a interesat din oră în oră, inclusiv pe timpul nopții, cu privire la stadiul transportului.

Chiar dacă am evoluat până la final cu probleme la răcire, datorită sprijinului primit de la Ambasada Romananiei din Senegal, în doar două etape am reușit să urcăm 10 poziții în clasamentul general.

Sunt cel puțin 30 de echipaje care au abandonat, cele mai multe datorită avarierii multiple a unor piese, inclusiv a rezervelor. Multe din aceste echipaje au încercat să aducă în regim de urgență piese în țările din Africa. Personal nu cunosc nici un alt caz în care să se fi implicat vreo Ambasada.

Nu avem cuvinte să ne exprimăm mulțumirea față de sprijinul oferit de Ambasada României din Senegal! Mulțumim din suflet!

Mândri că suntem români… Uniți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.